Izvedba izvedbenega projekta RAZVOJ PLASTIČNO MERILNIH LONČKOV

Podjetje KGL d.o.o. je po uspešno zaključeni FAZI A, to je izdelavi Trajnostne in krožne poslovne strategije podjetja za obdobje 2023 – 2028, pristopilo k FAZI B: sofinanciranja izvedbenega projekta JR STKTP NOO 2022-2025 »Razvoj plastično merilnih lončkov – RPML« s ciljem uresničevanja trajnostnega in krožnega poslovnega modela.

 S projektom RPML na eni strani odgovarjamo na izzive podjetja po zmanjšanju odvisnosti od avtomobilske industrijem, po drugi strani pa gre za uporabo najčistejša tehnologije za proizvodnjo lončkov iz polipropilena, popolnoma avtomatizirano in robotizirano proizvodnjo tankostenskih izdelkov, ki so visoko kakovostni.

Z razvoj izdelkov, ki so prijazni okolju in reciklirani v fazi razvoja in uporabe kot tudi večkrat uporabljeni, zmanjšujemo ogljični odtis, porabo vode, materiala in električne energije v proizvodnem procesu ter s tem prispevamo k pozitivnem učinku pri uporabniku.

 

Izvedbeni projekt traja od 1.9.2023 do 31.3.2024.

Celotna vrednost projekta: 180.000,00 €

Višina sofinanciranja: 89.999,64 €

 

Prijava na: Javni razpis: Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022–2025 (kratica javnega razpisa: JR STKTP NOO 2022-2025), v okviru ukrepa mehanizma za okrevanje in odpornost (Investicija B: »Celoviti strateški projekt razogličevanja Slovenije preko prehoda v Krožno gospodarstvo (CSP KG)«, komponenta 5: »Krožno gospodarstvo – učinkovita raba virov« (C1 K5), 1. razvojno področje: »Zeleni prehod«)

Naložba del ukrepov načrta: www.noo.gov.si

Spletna stran: https://www.spiritslovenia.si/

Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: https://evropskasredstva.si/.